0

Gevolgen van diabetes type 2

Diabetes type 2, ook wel suikerziekte genoemd, kent verschillende symptomen. Lees meer in het sporten abc van Patiënt1. Diabetes kan zowel op korte als op lange termijn tot een aantal gezondheidsproblem en leiden. Op korte termijn kunnen ontregelde bloedsuikerwaarden leiden tot uitdroging of bewustzijnsverlies. Te hoge bloedsuikerwaarden richten op termijn heel wat schade aan ter hoogte van verschillende organen. Diabetes is een stofwisselingsziekte die niet te genezen. De zi ekte kan ingrijpende gevolgen hebben voor je leven. Bij diabetes 2 wordt de bloedglu. Door diabetes kun je verschillende lichamelijke klachten krijgen. Op korte en op l ange termijn.

Mogelijke gevolgen van diabetes diabetes Zelf In de hand

Als iemand jarenlang diabetes heeft kan het beste licha am beschadigd raken, een goede instelling van de bloedsuikers verkleint dit risico. Zenuwen kunnen beschadigd raken. Hierdoor kunnen problemen ontstaan in bloeddruk, hart, hersenen en de maag-darmbewegingen. Wat zijn de meestvoorkomende complicaties van diabetes type 2 op korte lange termijn? In deze blog leer je de gevaarlijkste 11 en wat je er tegen kan doen. Steeds meer mensen krijgen te kampen beschermhoes met suikerziekte. Wellicht ben jij hier én van. De gevolgen van deze ziekte zijn ontzettend gevaarlijk voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat deze gevolgen zijn. Daarom leer jij in deze blog de 10 gevaarlijkste gevolgen van diabetes type 2 voor het lichaam.

diabetes hebben. Het is belangrijk om de symptomen te leren herkennen, want de gevolgen van. De complicaties van diabetes zijn gevolgen aan. De voeten, zenuwen, ogen, nier en en hart- en bloedvaten. Complicaties kunnen ontstaan doordat hoge bloedsuikers na een tijdje bloedvaten en zenuwen beschadigen. Er komen wel steeds betere behandelingen voor complicaties, mede dankzij onderzoek dat het. Lees hoe je complicaties van diabetes zoveel mogelijk kunt voorkomen op diabetesfo. Om lichamelijke gevolgen van diabetes te voorkomen, helpt een stabiele bloedsuikerspiegel, al heb je dat niet helemaal zelf in de hand. Dagelijkse lichaamsbeweging verkleint de kans op diabetes type. Mogelijke gevolgen van diabetes.

Complicaties van diabetes voorkomen - diabetes Fonds

Diabetes type 2 gevolgen: te voorkomen? Om bovenstaande maaltijd gevolgen van diabetes zo veel mogelijk te voorkomen moet je ervoor te zorgen dat je jouw bloedglucosewaarden goed in de gaten houdt en je medicijnen tijdig inneemt. Tevens dien je jouw levensstijl aan te passen. Meer beweging, gezonder eten en stoppen met roken kunnen diabetes helaas niet genezen, maar je leven wel een stuk aangenamer maken. Tijdig en consequent ingrijpen is wel een vereiste. Vermoed je dus diabetes te hebben? Wacht niet met een bezoek aan je huisarts. Hij/zij kan uitsluitsel geven door een simpele bloedtest en in het geval van de diagnose diabetes een persoonlijk behandelplan met je opstellen.

Er kan minder bloed en dus ook minder zuurstof naar de organen worden vervoerd. Vaten naar de hartspier worden kleiner, en de kans op een hartinfarct groter. Wanneer de slagaders naar hoof en hersenen kleiner worden kan dit leiden tot beroertes. Vernauwing van aderen in de benen kan leiden tot trombose. Ook kleine bloed- en haarvaatjes vernauwen. Op het netvlies kan dit leiden tot slechtziendheid en in zeer ernstige gevallen zelfs tot blindheid. Ook bij de nieren zorgt het voor serieuze complicaties: in het ergste geval is op termijn dialyse of zelfs transplantatie nodig. Diabetes kan het zenuwstelsel en de zenuwen aantasten (we noemen dit ook wel neuropathie). Neuropathie kan zorgen voor pijn, tintelingen, gevoelloosheid, veel zweten, impotentie, maag- en darmklachten, minder gevoel of spierkracht in de benen en problemen met het evenwichtsorgaan. Verstijving van bindweefsel kan zorgen voor stijve gewrichten. Men heeft vooral veel last van de handen.

Complicaties van diabetes - diabetes Fonds

Door aantasting van de ooglens kunnen mensen met diabetes last krijgen van rode ogen en wazig of dubbel zien. Het lichaam moet namelijk extra hard werken om de benodigde energie te leveren. Algemene sporten zwakte en geheel gevoel van malaise, vaak gepaard met infecties die vaak terugkomen en wondjes die slecht helen. Deze worden door de overmatige suiker in de hand gewerkt: bacteriën zijn dol op suikers. Ineens en onverklaarbaar gewichtsverlies. Omdat het lichaam geen energie uit suikers kan halen gaat het vetten afbreken. De belangrijkste complicaties en gevolgen van diabetes type. De mogelijke gevolgen van diabetes type 2 op de lange termijn, door langdurige hoge bloedsuikers, zijn als volgt: Orgaanschade: onoplosbare glucose leidt tot schadelijke versuikeringsproducten. Chemische processen die hierdoor in gang worden gezet veroorzaken schade aan allerlei organen. Vernauwing van grote (slag)aderen: diabetes zorgt ervoor dat vetten makkelijker bleven plakken aan de wanden van uw bloedvaten, waardoor deze vernauwen.

De verwachting is dat ongeveer een derde van deze mensen binnen zes jaar de diagnose diabetes krijgt. Diabetes type 2 gevolgen, wat zijn voor die 750.000 Nederlanders met groot risico op diabetes, de gevolgen wanneer zij daadwerkelijk gediagnosticeerd worden met deze aandoening? En hoe kunnen zij de eerste symptomen duidelijker herkennen? Daar gaan we je meer over vertellen! (Voor meer informatie over de gevolgen van diabetes type 1 klikt u hier!). De eerste tekenen van diabetes type. Diabetes type 2 heeft een aantal gevolgen, die zich allereerst zullen uiten in onderstaande symptomen. Worden deze symptomen niet herkend en/ of verwaarloosd dan kan dit zich in uiten in serieuze complicaties, die ook op deze pagina besproken worden. Veel van de symptomen komen overeen met die van diabetes type 1, met het verschil dat de symptomen bij diabetes type 2 vaak minder acuut een meer sluipend zijn, waardoor de aandoening minder snel als zodanig wordt herkend. De gevolgen van diabetes type 2 op korte termijn. Overmatige urineproductie door lozing van afvalstoffen, met buitengewoon veel roeien dorst en dus een verhoogde vochtinname tot gevolg.

Meer over leven met

Een paar feiten cijfers, een aantal belangrijke feiten en cijfers met betrekking tot diabetes type 2: de kans op diabetes type 2 is voor mannen en vrouwen even groot. Van alle kinderen tot en met 20 jaar met diabetes, heeft slechts 2 diabetes type. Vroeger werd diabetes type 2 ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. Natuurlijk is het zo dat hoe ouder men wordt, hoe meer het lichaam slijt. Daar gaat de achteruitgang van belangrijke functies van het lichaam natuurlijk mee gepaard. De term ouderdomsdiabetes geeft echter een vertekenend beeld. De sterkste toename van diabetes type 2 is namelijk niet te zien bij ouderen, maar juist bij jongere mensen. Dit is met name te wijden aan de sterk veranderde levensstijl van de afgelopen vijftig jaar: waarmee mensen minder bewegen en slechter eten. Het aantal mensen met diabetes type 2 neemt dan ook jaarlijks toe. Als de huidige tendens zich vlaardingen voortzet zullen in 2013 ruim 1,2 miljoen Nederlands diabetes hebben. Daarnaast lopen nog eens 750.000 Nederlanders een groot risico om diabetes type 2 op te lopen. Deze mensen hebben een verstoorde suikerhuishouding.

Diabetes type 2: wat is het? In het pijn geval warmond van diabetes type 2 maakt het lichaam zelf te weinig insuline aan. Het is dus niet zoals bij diabetes type 1 dat het lichaam zelf helemaal niets meer van het hormoon aanmaakt. Diabetes heeft enigszins een erfelijke factor, maar nog veel meer wordt diabetes type 2 in de hand gewerkt door een ongezonde levensstijl. Denk daarbij aan slecht en ongezond eten, roken en te weinig beweging. Het verloop van deze anadoening is een stuk minder heftig en acuut dan bij diabetes type. Er is nog steeds insuline aanwezig en de symptomen zijn daardoor wellicht minder duidelijk of heftig. Onbehandelde diabetes type 2 kan echter wel tot ernstige complicaties leiden. Diabetes type 2 kan (nog) niet worden genezen, maar is gelukkig in de meeste gevallen goed behandelbaar. Meer weten over diabetes type 2?

Wat zijn de gevolgen van diabetes type 2?

Jouw lichaam heeft een tekort aan insuline en je glucosewaarden stijgen. Echter is het niet zo dat je lichaam zelf helemaal niets meer van het hormoon aanmaakt. Toch is de hoeveelheid te weinig om goed te functioneren en de glucosespiegels binnen de normale en gezonde waarden te houden. Kortom, je hebt diabetes type. Je bent niet de enige. Ruim én miljoen mensen lopen rond met deze chronische aandoening. Veruit haar de meesten krijgen te maken met diabetes type 2: namelijk negen op de tien mensen met diabetes. Zij zijn zich hier niet altijd van bewust: we hebben het over maar liefst 250.000 mensen die (nog) week niet weten dat ze diabetes hebben. Het is belangrijk om de symptomen te leren herkennen, want de gevolgen van diabetes type 2 kunnen ernstig zijn wanneer onbehandeld. Op deze pagina vind je meer informatie over diabetes type 2 gevolgen.

Gevolgen van diabetes type 2
Rated 4/5 based on 601 reviews
SHARE

Mojytypo, Mon, May, 07, 2018

Je hebt daar meer kans op dan mensen zonder diabetes. . Door diabetes worden de bloedvaten dikker. Lees meer, nieren, nierproblemen door diabetes komen gelukkig steeds minder vaak voor, maar helaas krijgen nog te veel mensen ermee te maken.

Doqagih, Mon, May, 07, 2018

Dat komt doordat diabetes de zenuwen in en rond de maag beschadigt. Lees meer, hart en bloedvaten. Als je diabetes hebt, kun je te maken krijgen met hart- en vaatziekten.

Olikym, Mon, May, 07, 2018

Dat heet zenuwschade, of neuropathie. Veel mensen met diabetes krijgen problemen met hun ogen. Ze gaan dan slechter zien. Oogproblemen bij diabetes heten diabetische retinopathie. Lees meer, maag en darmen, veel mensen met diabetes krijgen last van hun maag en hun darmen.

Ebojyx, Mon, May, 07, 2018

Dat heet 'diabetische voet'. In het ergste geval moeten mensen een teen of voet missen. Lees meer, zenuwen, als je bloedsuiker regelmatig te hoog is, kunnen de zenuwen in je lichaam beschadigd raken.

Dewumine, Mon, May, 07, 2018

Spring naar hoofdcontent, spring naar hoofdnavigatie, spring naar servicenavigatie. Spring naar taalkeuze, complicaties van diabetes voorkomen, minstens de helft van de mensen met diabetes krijgt bijkomende lichamelijke gevolgen, complicaties. Gelukkig kun je zelf veel doen om problemen te voorkomen. Voeten, veel mensen met diabetes krijgen last van hun voeten.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: